All articles about Só

Sós pogácsareceptek

Ízletes pogácsa receptek só felhasználásával, az elkészítés részletes leírásával és a felhasznált alapanyagok pontos mennyiégeivel.

Tepertős pogácsa

tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa recept kétféle lisztből, ledarált tepertőből, kevés őrölt borssal, vajjal, élesztővel és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Megnézzük azt is, hogyan érdemes hajtogatni, hogy az előre ledarált tepertő egyenletesen keveredjen el a pogácsatésztában.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Tepertős pogácsa

Túrós pogácsa

túrós pogácsa

Túrós pogácsa recept lisztből, túróból, vajjal, tejföllel, élesztővel, pici cukorral, és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a túrós pogácsát, de hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, megkelesztjük, kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Túrós pogácsa

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa recept vajjal, finom sajttal, tejföllel, élesztővel, pici cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a sajtos pogácsát, de hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, kicsit megkelesztjük, majd kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Sajtos pogácsa

Medvehagymás pogácsa

medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa recept liszttel, tojással, élesztővel, apróra vágott medvehagymával és sóval. Az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Megnézzük azt is, hogyan érdemes hajtogatni, hogy az apróra vágott medvehagyma egyenletesen keveredjen el a tésztában.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Medvehagymás pogácsa

Vajas pogácsa

vajas pogácsa

Vajas pogácsa recept tejjel, tojással, élesztővel, vajjal, kicsi cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a vajas pogácsát. De hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, kicsit megkelesztjük, kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Vajas pogácsa

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa recept vajjal, tejföllel, tojással, élesztővel, dinsztelt káposztával a hajtogatás lépéseinek részletes leírásával.

Az elkészítése picit speciális, mert az elkészített és kinyújtott tészta közé terítjük el az előzőleg megdinsztelt káposztát, amit a további hajtogatásokkal oszlatjuk el a tésztában (rétegesen).

Megnézem ezt a pogácsa receptet Káposztás pogácsa

Sütőporos pogácsa (sajtos)

élesztős pogácsa

A sütőporos pogácsa receptje pontos leírásokkal. Az elkészítéshez szükséges: liszt, vaj, sajt, kevés tejföl, só és sütőpor, meg bő fél óra.

Ha gyorsan kell egy finom pogácsa, melyet nem kell hajtogatni, mert csak összeállítod, kinyújtod és kiszaggatod, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Sütőporos pogácsa (sajtos)