Zsíros pogácsa receptek

Zsíros pogácsa receptek, lisztből, zsírból és más hozzávalókból. Pontos mennyiségekkel és az elkészítés részletes leírásával.

Tepertős pogácsa

tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa recept kétféle lisztből, ledarált tepertőből, kevés őrölt borssal, vajjal, élesztővel és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Megnézzük azt is, hogyan érdemes hajtogatni, hogy az előre ledarált tepertő egyenletesen keveredjen el a pogácsatésztában.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Tepertős pogácsa

Retro krumplis pogácsa (pecsenyezsírral)

retro burgonyás pogácsa

Retro krumplis pogácsa recept finomlisztből, főtt krumpliból, némi zsírral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Nem kell hajtogatni, nem kell keleszteni, csak a főtt krumplit összegyúrjuk a többi összetevővel, majd kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Retro krumplis pogácsa (pecsenyezsírral)

Hájas pogácsa

hájas pogácsa

Hájas pogácsa recept tejföllel, élesztővel, kevés zsírral, tejjel, pici cukorral és sóval a hajtogatás lépéseinek részletes leírásával.

A hajtogatás egyedisége abban áll, hogy az elkészített tészta közé kenjük be a ledarált hájat, amit a további hajtogatásokkal oszlatjuk el a tésztában (rétegesen).

Megnézem ezt a pogácsa receptet Hájas pogácsa

Zsíros pogácsa

zsíros pogácsa

Zsíros pogácsa recept, mely egyszerű, könnyű s olcsó. Liszttel, élesztővel, pici cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a zsíros pogácsát. De hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, kicsit megkelesztjük, utána kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Zsíros pogácsa

Pogácsa hajtogatása

pogácsa hajtogatása

A pogácsa hajtogatás lépései, s azon 4 fontos tényező, amitől a végeredmény igazán jó lesz. Legyen az akár tepertős, krumplis, túrós, sajtos, vajas vagy akár káposztás.

Az egész pogácsahajtogatás célja nem más, mint hogy a megsült pogácsa omlósabb legyen.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Pogácsa hajtogatása