Burgonyás pogácsa recept finomlisztből, főtt burgonyából, vajjal, némi libazsírral, cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Zsíros pogácsa receptek
Zsíros pogácsa receptek, lisztből, zsírból és más hozzávalókból. Pontos mennyiségekkel és az elkészítés részletes leírásával.
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa recept kétféle lisztből, ledarált Töpörtyűből, kevés őrölt borssal, vajjal, élesztővel és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa recept kétféle lisztből, ledarált tepertőből, kevés őrölt borssal, vajjal, élesztővel és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Megnézzük azt is, hogyan érdemes hajtogatni, hogy az előre ledarált tepertő egyenletesen keveredjen el a pogácsatésztában.
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa recept finomlisztből, főtt krumpliból, vajjal, némi libazsírral, cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Retro krumplis pogácsa (pecsenyezsírral)
Retro krumplis pogácsa recept finomlisztből, főtt krumpliból, némi zsírral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Nem kell hajtogatni, nem kell keleszteni, csak a főtt krumplit összegyúrjuk a többi összetevővel, majd kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.
Megnézem ezt a pogácsa receptet Retro krumplis pogácsa (pecsenyezsírral)
Hájas pogácsa
Hájas pogácsa recept tejföllel, élesztővel, kevés zsírral, tejjel, pici cukorral és sóval a hajtogatás lépéseinek részletes leírásával.
A hajtogatás egyedisége abban áll, hogy az elkészített tészta közé kenjük be a ledarált hájat, amit a további hajtogatásokkal oszlatjuk el a tésztában (rétegesen).
Zsíros pogácsa
Zsíros pogácsa recept, mely egyszerű, könnyű s olcsó. Liszttel, élesztővel, pici cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.
Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a zsíros pogácsát. De hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, kicsit megkelesztjük, utána kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.
Pogácsa hajtogatása
A pogácsa hajtogatás lépései, s azon 4 fontos tényező, amitől a végeredmény igazán jó lesz. Legyen az akár tepertős, krumplis, túrós, sajtos, vajas vagy akár káposztás.
Az egész pogácsahajtogatás célja nem más, mint hogy a megsült pogácsa omlósabb legyen.