All articles about Bors

Bors tartalmú pogácsareceptek

Ízletes pogácsa receptek bors felhasználásával, az elkészítés részletes leírásával és a felhasznált alapanyagok pontos mennyiégeivel.

Tepertős pogácsa

tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa recept kétféle lisztből, ledarált tepertőből, kevés őrölt borssal, vajjal, élesztővel és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Megnézzük azt is, hogyan érdemes hajtogatni, hogy az előre ledarált tepertő egyenletesen keveredjen el a pogácsatésztában.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Tepertős pogácsa

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa recept vajjal, tejföllel, tojással, élesztővel, dinsztelt káposztával a hajtogatás lépéseinek részletes leírásával.

Az elkészítése picit speciális, mert az elkészített és kinyújtott tészta közé terítjük el az előzőleg megdinsztelt káposztát, amit a további hajtogatásokkal oszlatjuk el a tésztában (rétegesen).

Megnézem ezt a pogácsa receptet Káposztás pogácsa

Zsíros pogácsa

zsíros pogácsa

Zsíros pogácsa recept, mely egyszerű, könnyű s olcsó. Liszttel, élesztővel, pici cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a zsíros pogácsát. De hajtogatás nélkül is finom és ízletes lesz. Csak összegyúrjuk, kicsit megkelesztjük, utána kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe.

Megnézem ezt a pogácsa receptet Zsíros pogácsa

Pogácsa élesztő nélkül

Pogácsa élesztő nélkül

Pogácsa recept élesztő nélkül. Gyors, egyszerű és könnyű. Vajjal, sajttal, sütőporral, az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.

Nem kell még hajtogatni vagy keleszteni sem, csak összegyúrjuk a tésztát,  kiszaggatjuk, s már mehet is be a sütőbe. 

Megnézem ezt a pogácsa receptet Pogácsa élesztő nélkül